Wpisany przez Dorota Skwark środa, 14 stycznia 2009 00:00
Składniki:
Przygotowanie:
Śliwki suszone ponacinać nożem. Zmiażdżyć cztery pestki śliwek, dodać do ponacinanych owoców. Całość zalać litrem wódki. Przelać do butelek. Butelkami należy często wstrząsać. Przefiltrować nalewkę po 24 godzinach, nie dłużej, bo pestki dadzą zbyt gorzki smak.
Wszelkie prawa do zamieszczanych w serwisie zdjęć i tekstów należą do ich autorów. Wykorzystanie do celów druku i kopiowanie na inne strony internetowe zdjęć i tekstów zamieszczonych w serwisie możliwe jest jedynie po otrzymaniu pisemnej zgody autora.
Chcesz skontaktować się z autorem tekstu, masz swoją ciekawą propozycję, która może wzbogacić serwis swietokrzyskie.org.pl lub zauważyłeś gdzieś błąd w tekście? Daj nam o tym znać. Na Wasze maile postaramy się odpowiedzieć jak to tylko będzie możliwe, jednak w terminie nie dłuższym niż 24 godziny.
kontakt@swietokrzyskie.org.pl