Wpisany przez Krzysztof Żołądek piątek, 30 sierpnia 2013 15:02
Składniki na potrawkę:
- pęczek włoszczyzny (duży)
- 4 ziemniaki
- 2 kostki bulionu drobiowego lub warzywnego
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 10 dag wędzonego boczku
- 1 liść laurowy
- kilka ziaren ziela angielskiego
- kilka ziaren czarnego pieprzu
- majeranek
- sól i pieprz
Składniki na zacierkę:
- 1,3 szklanki mąki
- 2 jajka
- sól
Wszelkie prawa do zamieszczanych w serwisie zdjęć i tekstów należą do ich autorów. Wykorzystanie do celów druku i kopiowanie na inne strony internetowe zdjęć i tekstów zamieszczonych w serwisie możliwe jest jedynie po otrzymaniu pisemnej zgody autora.
Chcesz skontaktować się z autorem tekstu, masz swoją ciekawą propozycję, która może wzbogacić serwis swietokrzyskie.org.pl lub zauważyłeś gdzieś błąd w tekście? Daj nam o tym znać. Na Wasze maile postaramy się odpowiedzieć jak to tylko będzie możliwe, jednak w terminie nie dłuższym niż 24 godziny.
kontakt@swietokrzyskie.org.pl