Developed by JoomVision.com

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów
Kuchnia regionalna Zupy Barszcz czerwony z grzybami

Barszcz czerwony z grzybami

Składniki:

  • 2 litry wody,
  • 1 kg czerwonych buraków,
  • 3 dkg suszonych grzybów,
  • 1 średnia cebula,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1 liść laurowy,
  • 4 ziarna ziela angielskiego,
  • 2 łyżki octu,
  • cukier, sól i pieprz,
  • włoszczyzna.

Przygotowanie:
Grzyby umyć i pokroić, dodać pokrojoną cebulę, a nastepnie zalać wodą i ugotować. Na 30 minut przed końcem gotowania dodać oczyszczoną włoszczyznę. Buraki obrać ze skóry i zetrzeć na tarce. Przyprawić octem i dodać roztarty czosnek, pieprz, ziele angielskie i liść laurowy. Tak przygotowane buraki zalać przecedzonym, gorącym wywarem i odstawić pod przykryciem na 2,5 godziny w ciepłe miejsce. Po tym czasie odcedzić, przyprawić solą, cukrem, pieprzem, octem lub kwaskiem cytrynowym i lekko podgrzewać. Uwaga! Nie doprowadzić do wrzenia.

Prawa autorskie

Logo serwisuWszelkie prawa do zamieszczanych w serwisie zdjęć i tekstów należą do ich autorów. Wykorzystanie do celów druku i kopiowanie na inne strony internetowe zdjęć i tekstów zamieszczonych w serwisie możliwe jest jedynie po otrzymaniu pisemnej zgody autora.

Kontakt z serwisem

Chcesz skontaktować się z autorem tekstu, masz swoją ciekawą propozycję, która może wzbogacić serwis swietokrzyskie.org.pl lub zauważyłeś gdzieś błąd w tekście? Daj nam o tym znać. Na Wasze maile postaramy się odpowiedzieć jak to tylko będzie możliwe, jednak w terminie nie dłuższym niż 24 godziny.

kontakt@swietokrzyskie.org.pl

Jesteś w: Start Kuchnia regionalna Zupy Barszcz czerwony z grzybami