Developed by JoomVision.com

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów
Kuchnia regionalna Zupy Barszcz czerwony

Barszcz czerwony

Składniki:

  • 3 buraki średniej wielkości,
  • włoszczyzna (marchew, pietruszka, kawałek selera i pora),
  • ziele angielskie,
  • majeranek,
  • liście laurowe,
  • sól,
  • pieprz,
  • cukier,
  • czosnek,
  • ocet.

Sposób wykonania:
Buraki ugotować pod przykryciem poprzedniego dnia w skórkach, wcześniej dobrze umytych. Włoszczyznę umyć, obrać, zalać wodą i gotować bulion, dodając ze 3 ziarna ziela angielskiego, 2 liście laurowe, 3 ząbki czosnku i odrobina majeranku. Obrać buraki, pokroić w plastry i dodać do bulionu. Tak gotować około 2 godzin na bardzo małym ogniu. Aby buraki nie zmieniły koloru i barszcz miał lepszy smak, dodać  odrobinę octu i cukru (po niecałej małej łyżeczce).  Następnie dodać do smaku sól, pieprz. Chwilkę podgotować. Tak przygotowany barszcz odcedzić i podawać z uszkami, krokietami lub pasztecikami.

Prawa autorskie

Logo serwisuWszelkie prawa do zamieszczanych w serwisie zdjęć i tekstów należą do ich autorów. Wykorzystanie do celów druku i kopiowanie na inne strony internetowe zdjęć i tekstów zamieszczonych w serwisie możliwe jest jedynie po otrzymaniu pisemnej zgody autora.

Kontakt z serwisem

Chcesz skontaktować się z autorem tekstu, masz swoją ciekawą propozycję, która może wzbogacić serwis swietokrzyskie.org.pl lub zauważyłeś gdzieś błąd w tekście? Daj nam o tym znać. Na Wasze maile postaramy się odpowiedzieć jak to tylko będzie możliwe, jednak w terminie nie dłuższym niż 24 godziny.

kontakt@swietokrzyskie.org.pl

Jesteś w: Start Kuchnia regionalna Zupy Barszcz czerwony