Developed by JoomVision.com

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów
Kuchnia regionalna Przystawki Boczek nadziewany śliwkami

Boczek nadziewany śliwkami

Składniki:
- 1,5 kg chudego wędzonego boczku,
- 60 dag suszonych śliwek bez pestek,
- 2 duże jabłka,
- 1/4 szklanki białego wina wytrawnego,
- 3 łyżki cukru.

Sposób przyrządzenia:
Schłodzony boczek rozłożyć i wyrównać, aby powstał prostokątny płat. Jabłka obrać, pokroić na części bez gniazd nasiennych. Kawałki jabłek włożyć do garnuszka, zalać połową, szklanki wody, rozgotować i odparować wodę często mieszając. Dodać cukier i wino, wymieszać jeszcze chwilę gotować, aby powstał gęsty mus jabłkowy. Na koniec dodać umyte suszone śliwki. Mus ze śliwkami nałożyć na boczek, zrolować, zwinąć sznurkiem lub dokładnie spiąć wykałaczkami. Boczek ułożyć na ruszcie, wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 220° C, podstawiając pod ruszt blachę, na którą będzie ściekał tłuszcz. Piec 40 minut, aż boczek będzie złotobrązowy.

Prawa autorskie

Logo serwisuWszelkie prawa do zamieszczanych w serwisie zdjęć i tekstów należą do ich autorów. Wykorzystanie do celów druku i kopiowanie na inne strony internetowe zdjęć i tekstów zamieszczonych w serwisie możliwe jest jedynie po otrzymaniu pisemnej zgody autora.

Kontakt z serwisem

Chcesz skontaktować się z autorem tekstu, masz swoją ciekawą propozycję, która może wzbogacić serwis swietokrzyskie.org.pl lub zauważyłeś gdzieś błąd w tekście? Daj nam o tym znać. Na Wasze maile postaramy się odpowiedzieć jak to tylko będzie możliwe, jednak w terminie nie dłuższym niż 24 godziny.

kontakt@swietokrzyskie.org.pl

Jesteś w: Start Kuchnia regionalna Przystawki Boczek nadziewany śliwkami