Developed by JoomVision.com

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów
Kuchnia regionalna Przystawki Jaja zapiekane z pieczarkami

Jaja zapiekane z pieczarkami

Składniki:
- 8 jaj,
- 0,5 szklanki ryżu ugotowanego na sypko,
- 25 dag pieczarek,
- 3 łyżki oleju słonecznikowego,
- pół łyżki masła,
- 2 cebule,
- 3/4 szklanki śmietany,
- sól i pieprz,
- 1 łyżka mąki,
- 5 dag utartego żółtego sera (ostrego),
- 1 łyżka masła,
- 1 łyżka tartej bułki.

Sposób przyrządzenia:
Żaroodporne naczynie wysmarować masłem i wysypać tartą bułką. Jaja ugotować na półtwardo. Obrać ze skorupek. Pieczarki umyć, drobno poszatkować i lekko podrumienić na oleju z dodatkiem drobno pokrojonej cebuli. Dodać następnie 1/2 łyżki masła, skropić wodą, osolić, udusić do miękkości, oprószyć mąką, wymieszać i zagotować. Dodać śmietanę, dusić kilka minut, przyprawić solą i pieprzem. Pieczarki wyjąć z sosu za pomocą perforowanej łyżki, wymieszać je z ryżem i ułożyć na dnie żaroodpornego naczynia. Na ryżu ułożyć obrane ze skorupek jaja. Zalać przygotowanym sosem. Posypać utartym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiec. Podawać bezpośrednio po przyrządzeniu z dodatkiem surówki z czerwonej kapusty.

Prawa autorskie

Logo serwisuWszelkie prawa do zamieszczanych w serwisie zdjęć i tekstów należą do ich autorów. Wykorzystanie do celów druku i kopiowanie na inne strony internetowe zdjęć i tekstów zamieszczonych w serwisie możliwe jest jedynie po otrzymaniu pisemnej zgody autora.

Kontakt z serwisem

Chcesz skontaktować się z autorem tekstu, masz swoją ciekawą propozycję, która może wzbogacić serwis swietokrzyskie.org.pl lub zauważyłeś gdzieś błąd w tekście? Daj nam o tym znać. Na Wasze maile postaramy się odpowiedzieć jak to tylko będzie możliwe, jednak w terminie nie dłuższym niż 24 godziny.

kontakt@swietokrzyskie.org.pl

Jesteś w: Start Kuchnia regionalna Przystawki Jaja zapiekane z pieczarkami