Developed by JoomVision.com

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów
Kuchnia regionalna Przystawki Babka ziemniaczana

Babka ziemniaczana

Składniki:
- 2 kg ziemniaków,
- 5 łyżek mąki ziemniaczanej,
- 30 dag wędzonego boczku,
- 3-4 cebule,
- 2 jaja,
- sól,
- pieprz,
- olej.

Sposób przygotowania:
Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce jak na placki ziemniaczane. Całość odsączyć z wody, wbić jaja i dokładnie wymieszać. Doprawić solą oraz pieprzem do smaku. Boczek pokroić na kawałki i obsmażyć na patelni bez dodatku oleju. Do boczku dodać drobno posiekaną cebulę i przesmażyć na złoty kolor. Mieszankę dołożyć do masy ziemniaczanej, dodać mąkę ziemniaczaną i dobrze wymieszać. Całość przełożyć w blachę do pieczenia. Piec w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni przez około 1,5 godziny. W trakcie sprawdzać, czy babka na wierzchu jest już lekko zarumieniona (jeśli jest na lekki brąz to świadczy, że najprawdopodobniej babka jest już gotowa) . Babkę podawać na ciepło z dodatkami zależnie od upodobań (babka dobra jest także następnego dnia, okrojona w plastry i obsmażona na patelni).

Prawa autorskie

Logo serwisuWszelkie prawa do zamieszczanych w serwisie zdjęć i tekstów należą do ich autorów. Wykorzystanie do celów druku i kopiowanie na inne strony internetowe zdjęć i tekstów zamieszczonych w serwisie możliwe jest jedynie po otrzymaniu pisemnej zgody autora.

Kontakt z serwisem

Chcesz skontaktować się z autorem tekstu, masz swoją ciekawą propozycję, która może wzbogacić serwis swietokrzyskie.org.pl lub zauważyłeś gdzieś błąd w tekście? Daj nam o tym znać. Na Wasze maile postaramy się odpowiedzieć jak to tylko będzie możliwe, jednak w terminie nie dłuższym niż 24 godziny.

kontakt@swietokrzyskie.org.pl

Jesteś w: Start Kuchnia regionalna Przystawki Babka ziemniaczana