Developed by JoomVision.com

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów
Kuchnia regionalna Nalewki i alkohole Nalewka rozgrzewająca

Nalewka rozgrzewająca

Nalewka rozgrzewajacaNalewka rozgrzewająca to jak sama nazwa wskazuje najlepszy sposób na rozgrzanie się w chłodne jesienne wieczory i w mroźne zimowe dni. Jej przygotowanie nie jest skomplikowane i z przepism poradzą sobie niemal wszyscy. Życzymy miłych doznań smakowych.

Składniki:
- 0,5 l spirytusu,
- 0,5 l miodu gryczanego,
- 0,5 l soku z cytryny,
- laska wanilii,
- 2 ziarna kardamonu,
- 5 goździków.

Sposób przygotowania:
Przelać do dużego słoja sok z cytryny i dodać do niego 5 goździków, 2 ziarna kardamonu i przekrojoną laskę wanilii. Wymieszać, następnie dolać spirytus i miód. Zakręcić słój i energicznie nim potrząsać aż wszystkie składniki się ze sobą dokładnie połączą. Odstawić na tydzień w chłodnym, zaciemnionym miejscu, ale każdego dnia przez ten czas potrząsać słojem. Po tygodniu przelać nalewkę ze słoja do butelek, filtrując ją przez drobne sitko. Odstawić i już po tygodniu nalewka jest gotowa do spożycia.

Prawa autorskie

Logo serwisuWszelkie prawa do zamieszczanych w serwisie zdjęć i tekstów należą do ich autorów. Wykorzystanie do celów druku i kopiowanie na inne strony internetowe zdjęć i tekstów zamieszczonych w serwisie możliwe jest jedynie po otrzymaniu pisemnej zgody autora.

Kontakt z serwisem

Chcesz skontaktować się z autorem tekstu, masz swoją ciekawą propozycję, która może wzbogacić serwis swietokrzyskie.org.pl lub zauważyłeś gdzieś błąd w tekście? Daj nam o tym znać. Na Wasze maile postaramy się odpowiedzieć jak to tylko będzie możliwe, jednak w terminie nie dłuższym niż 24 godziny.

kontakt@swietokrzyskie.org.pl

Jesteś w: Start Kuchnia regionalna Nalewki i alkohole Nalewka rozgrzewająca