Developed by JoomVision.com

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów
Kuchnia regionalna Dodatki Paszteciki z kapustą i pieczarkami

Paszteciki z kapustą i pieczarkami

Paszteciki z kapustą i pieczarkamiSkładniki na ciasto:
- 4 szklanki mąki,
- 1 szklanka gęstej śmietany,
- 3 dkg drożdży,
- kostka masła,
- 1 łyżeczka soli,
- szczypta utartej gałki muszkatałowej;

Składniki na farsz:
- 1 kg kiszonej kapusty,
- 30 dkg pieczarek,
- 1 średniej wielkości cebula,
- 3 łyżki bułki tartej,
- sól i pieprz do smaku;

Przygotowanie pasztecików rozpoczynamy od ciasta - rozpuszczamy drożdże w śmietanie i odstawiamy na około 10 minut. Po tym czasie mieszamy wszystkie składniki na ciasto z przygotowanymi drożdżami i zagniatamy ciasto, które odstawimy do wyrośnięcia i w tym czasie zajmiemy się farszem.
Ugotowaną uprzednio kapustę mielimy z podduszoną też nieco wcześniej cebulką i podduszonymi pieczarkami. Dodajemy tartą bułkę, sól, pieprz i mieszamy.
Z ciasta formujemy paszteciki, nadziewamy je farszem i smarujemy od wierzchu żółtkiem jaja (najlepiej użyć do tego pędzla do potraw). Wykładamy na posmarowaną tłuszczem blachę i pieczemy na złoty kolor. Podajemy na ciepło, dlatego zalecane jest odgrzewanie pasztecików także w piekarniku. Wyborne w połączeniu z czerwonym barszczykiem. Smacznego.

Prawa autorskie

Logo serwisuWszelkie prawa do zamieszczanych w serwisie zdjęć i tekstów należą do ich autorów. Wykorzystanie do celów druku i kopiowanie na inne strony internetowe zdjęć i tekstów zamieszczonych w serwisie możliwe jest jedynie po otrzymaniu pisemnej zgody autora.

Kontakt z serwisem

Chcesz skontaktować się z autorem tekstu, masz swoją ciekawą propozycję, która może wzbogacić serwis swietokrzyskie.org.pl lub zauważyłeś gdzieś błąd w tekście? Daj nam o tym znać. Na Wasze maile postaramy się odpowiedzieć jak to tylko będzie możliwe, jednak w terminie nie dłuższym niż 24 godziny.

kontakt@swietokrzyskie.org.pl

Jesteś w: Start Kuchnia regionalna Dodatki Paszteciki z kapustą i pieczarkami