Developed by JoomVision.com

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów
Kuchnia regionalna Dania główne „Kaszoki” - kotlety z grzybów

„Kaszoki” - kotlety z grzybów

Grzyby, których w świętokrzyskich lasach nie brakuje smakują najbardziej tuż po zebraniu. Jednak w porze, gdy grzybobranie nie wchodzi w grę można sięgnąć po dary lasu zasuszone i przechowywane na "czarną godzinę". W tej to godzinie polecamy grzybowe kotlety w/g przepisu przygotowanego przez Wiesławę Adamczyk z Koła Gospodyń Wiejskich w Ratajach.

Składniki:
- 30 dag kaszy jaglanej,
- 3 jajka surowe,
- 10-20 dag grzybów suszonych,
- 2 cebule,
- sól i pieprz do smaku,
- olej rzepakowy.

Sposób przygotowania:
Kaszę ugotować, połowę przepuścić przez maszynkę. Dodać 2 cebule podsmażone na oleju, posiekane grzyby, 3 jajka surowe, sól i pieprz do smaku. Wyrobić masę (jeśli konsystencja masy jest zbyt rzadka, można dodać bułki tartej). Formować nieduże okrągłe kotlety, otaczać w tartej bułce, smażyć na żółto - brązowy kolor. Podawać z surówką z kapusty kiszonej i sosem grzybowym zrobionym na wywarze z grzybów. Kotlety można robić również z kaszy jęczmiennej lub gryczanej.

Prawa autorskie

Logo serwisuWszelkie prawa do zamieszczanych w serwisie zdjęć i tekstów należą do ich autorów. Wykorzystanie do celów druku i kopiowanie na inne strony internetowe zdjęć i tekstów zamieszczonych w serwisie możliwe jest jedynie po otrzymaniu pisemnej zgody autora.

Kontakt z serwisem

Chcesz skontaktować się z autorem tekstu, masz swoją ciekawą propozycję, która może wzbogacić serwis swietokrzyskie.org.pl lub zauważyłeś gdzieś błąd w tekście? Daj nam o tym znać. Na Wasze maile postaramy się odpowiedzieć jak to tylko będzie możliwe, jednak w terminie nie dłuższym niż 24 godziny.

kontakt@swietokrzyskie.org.pl

Jesteś w: Start Kuchnia regionalna Dania główne „Kaszoki” - kotlety z grzybów