Developed by JoomVision.com

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów
Kuchnia regionalna Dania główne Zrazy jędrzejowskie

Zrazy jędrzejowskie

Składniki:
- 45 dkg wołowiny bez kości,
- 15 dkg wieprzowiny bez kości,
- 30 dkg chleba razowego,
- 20 dlg masła,
- 25 dkg cebuli,
- 2 jajka,
- 8 dkg cukru,
- 1 szklanka śmietany,
- sól i pieprz;

Przygotowanie:
Mięso mielimy, dodajemy jajko i dokładnie mieszamy. Chleb kroimy na kromki, suszymy w piekarniku i trzemy na tarce. Cebilę siekamy, smażymy na części masła, a po ostudzniu dodajemy chleb, wbijamy drugie jajko, solimy i dokładnie mieszamy. Masę z mięsa dzielimy na porcje i spłaszczamy podobnie jak na kotlety mielone. Nakładamy nadzienie z chleba i cebuli i zalepiemy mięsem tworząc kształt lekko cylindryczny. Uformowane zrazy obtaczamy w mące i rumienimy na maśle. Następnie przekładamy je do rondla, podlewamy wrzącą wodą i dusimy kilkanaści minut. Z pozostałej mąki i śmietany można przygotować sos do zrazów. Smacznego.

Prawa autorskie

Logo serwisuWszelkie prawa do zamieszczanych w serwisie zdjęć i tekstów należą do ich autorów. Wykorzystanie do celów druku i kopiowanie na inne strony internetowe zdjęć i tekstów zamieszczonych w serwisie możliwe jest jedynie po otrzymaniu pisemnej zgody autora.

Kontakt z serwisem

Chcesz skontaktować się z autorem tekstu, masz swoją ciekawą propozycję, która może wzbogacić serwis swietokrzyskie.org.pl lub zauważyłeś gdzieś błąd w tekście? Daj nam o tym znać. Na Wasze maile postaramy się odpowiedzieć jak to tylko będzie możliwe, jednak w terminie nie dłuższym niż 24 godziny.

kontakt@swietokrzyskie.org.pl

Jesteś w: Start Kuchnia regionalna Dania główne Zrazy jędrzejowskie