Developed by JoomVision.com

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów
Kuchnia regionalna Dania główne Łazanki z kapustą

Łazanki z kapustą

Łazanki z kapustąSkładniki na farsz:
- 1 kg kiszonej kapusty,
- 100 g suszonych grzybów (najlepiej prawdziwków),
- 1 cebula,
- sól i pieprz;

Składniki na makaron:
- 1/2 kg mąki,
- 2 jajka,
- sól;

Przygotowanie:
Możemy do tej potrawy użyć gotowego makaronu łazankowego, ale równie dobrze możemy przygotować go we własnej kuchni. A jak? Z mąki, jajek i soli z dodatkiem wody zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy je dość cienko i kroimy w kostkę. Gotujemy w lekko osolonej wodzie mieszając.
Kapustę odciskamy z nadmiaru soku i drobno szatkujemy po czym dodajemy nieco soli i gotujemy. Gdy będzie zbyt kwaśna, możemy dodać do niej szczyptę cukru. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na oliwie na patelni. Grzyby moczymy we wrzątku, a gdy zwiększą objętość kroimy w kostkę. Zarówno cebulę, jak i grzyby dodajemy do gotującej się kapusty i przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Kapustę mieszamy z odcedzonymi łazankami. Smacznego.

Prawa autorskie

Logo serwisuWszelkie prawa do zamieszczanych w serwisie zdjęć i tekstów należą do ich autorów. Wykorzystanie do celów druku i kopiowanie na inne strony internetowe zdjęć i tekstów zamieszczonych w serwisie możliwe jest jedynie po otrzymaniu pisemnej zgody autora.

Kontakt z serwisem

Chcesz skontaktować się z autorem tekstu, masz swoją ciekawą propozycję, która może wzbogacić serwis swietokrzyskie.org.pl lub zauważyłeś gdzieś błąd w tekście? Daj nam o tym znać. Na Wasze maile postaramy się odpowiedzieć jak to tylko będzie możliwe, jednak w terminie nie dłuższym niż 24 godziny.

kontakt@swietokrzyskie.org.pl

Jesteś w: Start Kuchnia regionalna Dania główne Łazanki z kapustą