Developed by JoomVision.com

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

Kulebiak

KulebiakSkładniki na ciasto:
- 1 szklanka mleka,
- 1/3 szklanki oleju,
- 3 szklanki mąki,
- 5 dag drożdży,
- 3 żółtka,
- 1 łyżka cukru,
- sól;

Składniki na farsz:
- 0,5 kg kiszonej kapusty,
- 0,5 kg pieczarek,
- 3 cebule,
- 3 łyżki masła,
- sól i pieprz;

Przygotowanie:
Drożdże, cukier, pół szklanki mleka łączymy i robimy rozczyn. Mieszamy dokładnie i odstawiamy na około 20-30 minut. Po tym czasie łączymy rozczyn z mąką i przygotowujemy ciasto drożdżowe po czym odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
W tym czasie obieramy cebulę, drobną ją kroimy i podsmażamy na maśle. Pokrojone w plasterki pieczarki przesmażamy na oleju. Po około 15 minutach dodajemy posiekaną kapustę i cebulę. Doprawiamy do smaku.
Wyrośnięte ciasto ponownie rozrabiamy i dzielimy na dwie części. Rozwałkowujemy i kładziemy jeden placek na blasze. Smarujemy farszem i przykrywamy drugim plackiem. Ponownie odstawiamy do wyrośnięcia po czym wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 30 minut. Wyjmujemy potrawę gotową do podania. Smacznego.

Prawa autorskie

Logo serwisuWszelkie prawa do zamieszczanych w serwisie zdjęć i tekstów należą do ich autorów. Wykorzystanie do celów druku i kopiowanie na inne strony internetowe zdjęć i tekstów zamieszczonych w serwisie możliwe jest jedynie po otrzymaniu pisemnej zgody autora.

Kontakt z serwisem

Chcesz skontaktować się z autorem tekstu, masz swoją ciekawą propozycję, która może wzbogacić serwis swietokrzyskie.org.pl lub zauważyłeś gdzieś błąd w tekście? Daj nam o tym znać. Na Wasze maile postaramy się odpowiedzieć jak to tylko będzie możliwe, jednak w terminie nie dłuższym niż 24 godziny.

kontakt@swietokrzyskie.org.pl