Developed by JoomVision.com

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów
Kuchnia regionalna Dania główne Ponidziańskie kotlety z fasoli

Ponidziańskie kotlety z fasoli

Składniki:
- 3 szklanki fasoli,
- 2 średnie ziemniaki,
- 2 cebule,
- 3 jajka,
- bułka tarta,
- natka pietruszki,
- majeranek,
- sól i pieprz,
- tłuszcz do smażenia;

Przygotowanie:
Ziemniaki obrać i ugotować, po czym przecisnąć przez praskę. Drobno pokroić cebulkę i podsmażyć na rumiano na tłuszczu (najlepszy tłuszcz z plastra boczku). W tym czasie fasolę zalać wrzątkiem i odstawić na około 3 godziny, po czym odcedzić, zalać na nowo wodą i ugotować. Nadmiar płynu odlać, a fasolę zmielić. Dodać ugotowane ziemniaki, podsmażoną cebulkę, żółtko i jajka. Przypawić solą, pieprzem, majerankiem, dodać posiekaną natkę pietruszki i całość wymieszać. W razie potrzeby można masę zagęścić bułką tartą. Z masy formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej (można też posmarować ubitym na pianę białkiem) i wkładać ostrożnie na rozgrzany olej. Smażyć na rumiano. Podawać można z sosem grzybowym lub pomidorowym i surówkami. Smacznego!

Prawa autorskie

Logo serwisuWszelkie prawa do zamieszczanych w serwisie zdjęć i tekstów należą do ich autorów. Wykorzystanie do celów druku i kopiowanie na inne strony internetowe zdjęć i tekstów zamieszczonych w serwisie możliwe jest jedynie po otrzymaniu pisemnej zgody autora.

Kontakt z serwisem

Chcesz skontaktować się z autorem tekstu, masz swoją ciekawą propozycję, która może wzbogacić serwis swietokrzyskie.org.pl lub zauważyłeś gdzieś błąd w tekście? Daj nam o tym znać. Na Wasze maile postaramy się odpowiedzieć jak to tylko będzie możliwe, jednak w terminie nie dłuższym niż 24 godziny.

kontakt@swietokrzyskie.org.pl

Jesteś w: Start Kuchnia regionalna Dania główne Ponidziańskie kotlety z fasoli