Developed by JoomVision.com

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów
Kuchnia regionalna Dania główne Specyjał z kapusty - Kulebiak z kapustą i grzybami

Specyjał z kapusty - Kulebiak z kapustą i grzybami

Kulebiak z kapustą i grzybamiPotrawa została przygotowana na konkurs kulinarny pod nazwą "Specyjał z kapusty" ogłoszony w gminie Bieliny. Autorką przepisu jest Kamila Grzegolec. Decyzją jury kulebiak z kapustą i grzybami został nagrodzony, a przepis zajął III miejsce.

 
Składniki:
- 1 kg kapusty kiszonej,
- 5 dag suszonych grzybów,
- 20 dag mrożonych grzybów,
- 1 duża cebula,
- 1 opak. mrożonego ciasta francuskiego,
- 15 dag słoniny,
- przyprawy: pieprz, sól maggi, kostka bulion grzybowy Knorr,
- 1 jajko do posmarowania kulebiaków.
 
Wykonanie:
Suszone grzyby namoczyć w ciepłej wodzie dzień wcześniej na całą noc. Słoninę pokroić w kostkę, wytopić i podsmażyć. Następnie pokroić cieniutko namoczone suszone grzyby oraz grzybki mrożone i dodać do cebuli. Podsmażyć ok. 20 min. i dodać posiekaną kapustę kiszoną. Doprawić solą, pieprzem, maggi oraz kostką bulionową i po 15 min ostawić z ognia (gdyby farsz był wodnisty można dodać trochę bułki tartej).
 
Na rozmrożone ciasto francuskie pokrojone w kwadraty rozkładać farsz sklejając brzegi w kształcie trójkątów. Tak uformowane kulebiaki posmarować rozmąconym jajkiem. Piec 35 min w temp. 210°C. Można serwować z barszczykiem czerwonym. Smacznego.
 

Prawa autorskie

Logo serwisuWszelkie prawa do zamieszczanych w serwisie zdjęć i tekstów należą do ich autorów. Wykorzystanie do celów druku i kopiowanie na inne strony internetowe zdjęć i tekstów zamieszczonych w serwisie możliwe jest jedynie po otrzymaniu pisemnej zgody autora.

Kontakt z serwisem

Chcesz skontaktować się z autorem tekstu, masz swoją ciekawą propozycję, która może wzbogacić serwis swietokrzyskie.org.pl lub zauważyłeś gdzieś błąd w tekście? Daj nam o tym znać. Na Wasze maile postaramy się odpowiedzieć jak to tylko będzie możliwe, jednak w terminie nie dłuższym niż 24 godziny.

kontakt@swietokrzyskie.org.pl

Jesteś w: Start Kuchnia regionalna Dania główne Specyjał z kapusty - Kulebiak z kapustą i grzybami