Developed by JoomVision.com

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów

swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów swietokrzyskie.org.pl - serwis dla turystów
Kuchnia regionalna Dania główne Klopsiki na kapuście

Klopsiki na kapuście

Danie bardzo łatwe do przygotowania i nie wymagające dużych nakładów czasu. Przygotowanie jej zajmuje około godziny. Poniższy przepis pozwala na przygotowanie 4 porcji.


Składniki:
- 2 czerwone cebule
- 25 dag białej kapusty
- 50 dag marchewki
- 25 dag ugotowanego ryżu
- 2 łyżki tłustego twarogu
- 1 całe jajko
- 1 żółtko
- 4 łyżki bułki tartej
- 3 łyżki oleju
- 1 litr bulionu warzywnego
- sól i pieprz
- gałka muszkatałowa
- posiekana natka pietruszki

Przygotowanie:
Warzywa po oczyszczeniu i obraniu kroimy na niewielkie kawałki. Nastepnie w garnku rozgrzewamy olej, a następnie podsmażamy na nim warzywa. Dolewamy bulion i gotujemy do momentu, aż nasze warzywa będą miękkie. Doprawiamy wedle uznania solą i pieprzem.
 
W czasie gotowania warzywa ryż mieszamy z twarogiem, jajkiem, żółtkiem i bułką tartą. Wedle uznania doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatałową. Z tych składników wyrabiamy jednolitą masę, z której formujemy kulki. Dodajemy je do gotującego się wywaru. Podajemy na talerze posypując natką pietruszki.

Smacznego.

Prawa autorskie

Logo serwisuWszelkie prawa do zamieszczanych w serwisie zdjęć i tekstów należą do ich autorów. Wykorzystanie do celów druku i kopiowanie na inne strony internetowe zdjęć i tekstów zamieszczonych w serwisie możliwe jest jedynie po otrzymaniu pisemnej zgody autora.

Kontakt z serwisem

Chcesz skontaktować się z autorem tekstu, masz swoją ciekawą propozycję, która może wzbogacić serwis swietokrzyskie.org.pl lub zauważyłeś gdzieś błąd w tekście? Daj nam o tym znać. Na Wasze maile postaramy się odpowiedzieć jak to tylko będzie możliwe, jednak w terminie nie dłuższym niż 24 godziny.

kontakt@swietokrzyskie.org.pl

Jesteś w: Start Kuchnia regionalna Dania główne Klopsiki na kapuście